Persson och Bodström la skulden på död Anna Lindh

Det är ingen dålig soppa som Anna Lindhs pressekreterare Eva Franchell avslöjar i sin bok ”Väninnan – Rapport från Rosenbad”. Hon menar att statsminister Göran Persson tvingade utrikesministern att beordra utvisningen av två terrormisstänkta egyptier. När detta avslöjades 2004 var hon död. Därför kunde både statsminister Persson och justitieminister Thomas Bodström, som var ansvarig för genomförandet av utvisningen, dumpa ansvaret för felaktigheter på henne. En död utrikesminister kan ju inte försvara sig.
Vilken säregen moral de har inom sossetoppen: skyll på de döda!
Men efter att ha sett Eva Franchell framträda i SVT Agenda igår, undrar jag hur underbyggt hennes beskrivning egentligen är. Så fort hon fick frågor om påståendet om att USA hotat med handelsblokad mot hela EU om inte Sverige genomförde utlämningen, backade hon. Hon har inga belägg för det. Ändå skrev hon det i boken, och Svenska Dagbladet lyfter fram det i ingressen i artikeln Anna Lindh kände sig grundlurad.
Sanningen står, helt uppenbart, inte högt i kurs inom socialdemokratiska kretsar. Det verkar vara ett gäng egoister som gör allt för att skylla ifrån sig, överdriva och inte ta ansvar för sina handlingar.
Vill vi ha tillbaka denna kultur i Rosenbad efter nästa val?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen