Obama talar om dygder och patriotism

Hela installationstalet fortsätter i samma kärva ton. Barack Obama talar om patriotism, dygder och ansvaret att trots svårigheter föra de amerikanska traditionerna vidare.
Jag har inga invändningar att göra. Varken i sak eller ton. Och det borde kanske uppröra medievänstern…
Talet innehöll ingen unik och ny retorisk fras, vad jag kunde höra. Det var välartikulerat, men knappast historiskt eller ens särskilt minnesvärt. George W Bush höll ett betydligt kraftfullare tal för fyra år sedan.
Men jag gillade särskilt denna passage i Obamas tal:

Till de ledare runt om på denna jord som försöker skapa konflikter eller lägga skulden för bristerna i deras samhällen på västvärlden — var medvetna om att era befolkningar kommer att döma er på vad ni bygger, inte på det ni förstör. Till de som håller sig kvar vid makten genom korruption, bedrägeri och genom att tysta kritiker — var medvetna om att ni står på fel sida om historien; men att vi sträcker fram en hand om ni är villiga till botgöring först.

Som sagt, jag har inga invändningar, men jag undrar verkligen vad vänsteraktivisterna som lyfte fram Obama i de tidiga primärvalen för ett år sedan tycker om det här. Det blir intressant att följa kommentarerna om talet dagarna framöver.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen