Mellanöstern: bojkott och isolering

I Svenska Dagbladet pekar Claes Arvidsson på en av de logiska kullerbyttor som Hamas-kramarna gör, Tillfälligt avbrott mot permanent lösning:

Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin … pläderade för att förbindelserna med Israel ska trappas ned. Andra vill ha handelsbojkott (paradoxalt nog är det de som starkast kräver ett slut på isoleringspolitiken mot Gaza som vill att den införs mot Israel).

Denna särbehandling har ett namn: antisemitism.
Handeln med Gaza bör återupptas. Men vapensmugglingen måste stoppas. Det är vapen som används för att döda civila i Israel. Säkerhetskraven måste upprätthållas. Om det kan man hitta en lösning — om Hamas inte åter börjar bomba israeliska städer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen