Mediernas falska påvebashing

Marie Söderqvist har en läsvärd krönika i Expressen med anledning av helgens lördagsintervju i Ekot med ärkebiskop Wejryd, där journalister ännu en gång grovt misstolkar påvens  julbudskap, Konstigt att ingen kollar vad han sa:

Påven är rätt tydlig och det har han varit i sisådär 2000 år. Kärlek och sex hör ihop, och sex och äktenskap hör ihop, och barn är äktenskapets mening. Det har Gud sagt. Och detta står påven för. Det vill säga: vi är många som inte lyckas med allt det som påven förespråkar och menar att Gud önskar av oss.
Sex vars mening och sammanhang inte är barn kommer aldrig att gillas av påven. Sex före äktenskapet, otrohet, one night stands kommer heller aldrig få sin välsignelse av påven, lika lite som homosexuella äktenskap. Det är en tvåtusenårig idé och påven håller fast vid den. Det är inte konstigare än så.
Men konstigt är att ingen av alla dem som ogenerat hävdat att påven liknat homosexualitet vid klimatförstörelse bryr sig om att kolla vad han faktiskt sa.

Det här är utslag av Michael Moore-retorik där journalister rakt upp och ner ljuger för att nå en politisk poäng. Sanning, faktakoll och källkritik har ingen betydelse för journalister längre.
Och det kommer att bli massmediernas undergång. Nu finns många kanaler till information och diskussion, och om “gammelmedier” inte längre är pålitliga i sin faktagrund förlorar de sin särställning som pålitliga nyhetsförmedlare. Vad skiljer då Ekot från en blogg som denna?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen