Hamas utnyttjar FN:s och Röda korsets ambulanser

Det är rätt fräckt av FN och Röda korset att anklaga Israel för att skjuta mot ambulanser i Gaza. De vet ju mycket väl att Hamas brukar använder ambulanser för att transportera vapen och soldater i strid. Det gör dessa fordon till militära mål. Dessutom har FN tagit tillbaka anklagelsen, UN-report regarding allegation against Israel to kill a UN-person proved to be false.
Men svenska medier censurerar all kritik av Hamas. Man yppar inte någonting som ställer Hamas i sämre dager. Det är bara Israel som ska kritiseras. Här är en video som visar hur Hamas tidigare utnyttjat ambulanser:
httpv://www.youtube.com/watch?v=9o61EHmEoD0
Till och med vänsterblaskan New York Times skriver nu om hur Hamas använder civila som sköldar, A Gaza War Full of Traps and Trickery:

Hamas, med träning i Iran, har använt de senaste två åren för att förvandla Gaza till en dödlig zon av tunnlar, fällor och sofistikerade vägbomber. Vapen har gömts i moskéer, skolor och civila bostäder och ledarskapets krigscentral finns i en bunker under Gazas största sjukhus, säger israeliska talesmän. Ovilliga att möta israelisk trupp i det öppna strider Hamas milis i civila kläder, även polisen i Gaza har fått order om att ta av sina uniformer.
Israeliska talesmän säger att de följer krigets regler och försöker i det längsta att inte skada icke-stridande men att Hamas utnyttjar civiala som mänskliga sköldar i syfte att få Israel att försöka undvika att döda dem …
Den taktik Hamas använder är cynisk, olaglig och inhuman, säger Israels presstjänst. Även kritiker av Israel instämmer i att Hamas återkommande användning av missiler mot civila i Israel och dess utnyttjande av civila som sköldar i Gaza, är bortt mot krigets regler. Israels militärer och analytiker säger att deras gerillataktik i stadsbebyggelse, inklusive användningen av civil infrastruktur, har man lärt sig genom iranks armétaktisk träning och genom erfarenheter från det Hizbollahs Iran-stödda kriget 2006 mot Israel.
Hamas missiler och vapenutrustning, som raketramper, har upptäckts i och under moskéer, skolor och bostäder, säger armén. Chefen för Israels underrättelsetjänst, Yuval Diskin, säger i en rapport till regeringen att den Gazabaserade ledningen för Hamas befinner sig i en bunker under Shifa-sjukhusets byggnad nr 2.

Varför svenska medier inte rapporterar om Hamas iranska militärtaktik kan bara bero på en sak: man vill inte säga hela sanningen. Sanningen passar sig inte i DN, SVD, SVT, SR, TV4 mfl.
Det är ytterligare ett offer i Mellanösternkonflikten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen