Hamas avvisar samtal med Fatah, men kräver samtal med Europa

Den islamistiska terrororganisationen Hamas är inte lite fräck. Samma dag som man avfärdar samtal med Fatah, kräver man att Europa ska samtala med Hamas.
International Herald Tribune rapporterar i Hamas dismisses reconciliation talks with Fatah:

En ledande företrädare för militanta Hamas avfärdade på torsdagen alla försoningssamtal med rivaliserande Fatah, och sa att arabiska och internationella donationer till Gaza exklusivt ska gå till de styrande i kustremsan.

Samtidigt kräver terrororganisationen att Europa inleder samtal med dem, rapporterar BBC i Hamas leader urges West to talk:

Hamasledaren Khaled Meshaal säger att det är tid för väst att lyfta bojkotten av hans palestinska islamistiska organisation.

Syftet är naturligtvis att vinna något på att man startat striderna i Gaza de senaste veckorna. Om Europa faller till föga, så belönas Hamas för att man utsatt civila palestinier för hårda strider.
Samtal skulle legitimera terrorn som Hamas står för, samtidigt som de mer moderata i Fatah skulle marginaliseras.
Är Europas ledare så korkade att de går i Hamas fälla? Skulle inte förvåna mig ett dugg!
Men Tony Blair är ju inte lika naiv som andra, han ställer åtminstone krav, rapporterar AFP i Quartet will talk to Hamas if it recognises Israel:

Mellanösternsändebudet Tony Blair sa på onsdagen att den diplomatiska kvarteten kan ta kontakt med Hamas om den islamistiska organisationen accepterar en tvåstatslösning på Israel-palestina-konflikten.
“Kvarteten har alltid sagt att den är beredd att tala med Hamas under förutsättning att Hamas ingår i en regering som instämmer med de villkor som överensstämmer med en tvåstatslösning”, sa Blair som representerar fyra aktörerna Europa, Ryssland, USA och FN.

Ja, allt annat vore att applådera fundamentalisterna för deras bredvillighet att bedriva strider på skolor, i sjukhus, i ambulanser och hjälpsändningar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen