Hamas använder sjukhus och skolor som baser

Henrik Alexandersson reflekterar över varför civila dör i Gaza, Om detta stämmer…

En del av de civila offren skördas eftersom Hamas gömmer stridande enheter och militär utrustning bland civilister. Det är ingen nyhet.
Denna strategi kan nu ha tagits ett steg till. En uppgift som envist cirkulerar är att Hamas ledning har gömt sig – och upprättat en kommandocentral – i skyddsrummen under Shifa-sjukhuset i Gaza.

Ja, och rapporter säger att anledningen till att Israel skjöt mot FN-skolor var att eld kom därifrån. Hamas söker alltså upp civilbefolkningen och skjuter mot israeliska soldater därifrån, i uppenbart syfte att få fler döda palestinier.
Denna strid är alltså mer ett propagandakrig än något annat. Hamas spelar på västmedierna som om de vore Hamas eget piano. Västmedierna gör exakt det Hamas vill. Därför fortsätter Hamas striderna. Så länge medierna går i Hamas ledband kommer de att fortsätta att strida.
Om medierna slutar agera propagandaorgan för Hamas, skulle striderna upphöra. Då skulle inte Hamas få ut det man är ute efter — sin bild av konflikten spridd i västvärlden.
Ingen svensk redaktion har till exempel tagit upp detta, att Hamas skjuter från sjukhus och skolor. Varför? Därför att de håller på Hamas och anser att allt är judarnas fel.
Se mer: Gaza school hit; Israel says militants fired first och IDF: UN school used by rocket cell.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,, , , , , , )

Rulla till toppen