Det enda Hamas gillar bättre än döda judar är döda palestinier

I U.S. News & World Report gör Mortimer Zuckerman en utmärkt aktuell analys av läget i Mellanöstern,  The only thing Hamas likes better than dead Israelis is dead Palestinians:

Palestinska folket är som fångar i en flygplanskapning: gisslan hos en radikal islamistisk dödskult.

Han citerar också två internationella ledare som penetrerar de moraliska dimmridåerna, först EU-ordförandelandet Tjeckiens utrikesminister:

Karl Schwarzenberg har ställt en bra fråga. Givet att Hamas “avsiktligt placerat sina militära mål bland civila, varför är jag en av få som uttryckt min förståelse för Israel? Jag känner tillfredsställelse över att kunna hålla mig till sanningen.”

En annan mer känd gestalt avslutar artikeln:

På sitt besök i den israeliska staden Sderot [som står under ständiga attacker från Hamas missiler] sa den tillträdande presidenten Barack Obama: “Om någon sände missiler in i det hus där mina döttrar låg och sov skulle jag göra allt som stod i min makt att få ett stopp på det, och jag förutsätter att israeler gör detsamma.” Som president bör han fortsätta att tala sanning om terror.

Ja, det är inte ofta man får läsa sådant som ger en mer balanserad bild av händelseutvecklingen. I dag erbjuder Dagens Nyheter det genom en intressant intervju med Israels ambassadör i Stockholm, Benny Dagan: Kriget handlar om vår överlevnad.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen