Blair åter aktuell som EU:s förste president

Financial Times rapporterar i Blair reappears on shortlist to head EU:

Tony Blair, Storbritanniens förre premiärminister, har åter blivit aktuell som ett möjligt val av Europeiska unionens förste heltidspresident sedan fyra allvarliga kriser stärkt argumenten för att ha ett tungt och internationellt erkänt namn på posten.
Enligt EU-tjänstemän och diplomater imponerade Frankrikes president Nicolas Sarkozy under sina sex månaders EU-ordförandeskap och det har stärkt ställningen för de som menar att en storspelare ska leda unionen.

Visst är Blair ett bra namn, men jag hade ju hellre sett att det var europas folk som valde honom till president, inte ett gäng pampar genom ljusskygga intriger i Bryssel. Bloggen har visat hur det skulle kunna ske: Skiss på en federal konstitution.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen