Bill Clinton-comeback som senator?

Trycket ökar på New Yorks guvernör. Han har att utse ersättare i senaten fram till nästa val, på den plats som Hillary Clinton lämnar för att om några veckor blir utrikesminister.
Caroline Kennedy, dotter till John F Kennedy, har anmält sitt intresse. Men allt fler inom demokratiska partiet anser att hon saknar kvalifikationer och inte förtjänar att gå förbi nomineringsprocessen rakt in i senaten.
Därför talas det om en typisk kompromiss, att guvernören ska utse någon som inte tänker sitta längre än fram till valet. Då skulle demokraterna i New York kunna nominera kandidater på vanligt sätt. Och vem skulle den tillfällige senatorn vara? Bill Clinton, rapporterar AP i Bill Clinton A Possible N.Y. Senate ‘Caretaker’?
Det har hänt förut att en avgången president går till kongressen. Men jag har svårt att se Bill Clinton ta ett uppdrag enbart som vikarie. Han skulle säkert få blodad tand och vilja ställa upp i valet också.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen