Allt fler i vänstern stöder öppet förtryckets Iran

Häromdagen kom Dagens Nyheters kulturmedarbetare Andreas Malm ut som Iran-supporter, Iran stöder befrielserörelser:

Vi bör följa Iran och stödja Hamas i kampen mot Israel

Och idag intar Mohamed Omar, som förut kallat sig “moderat muslim”, samma ståndpunkt i Expressen, Ayatollah Khomeini visade vägen:

Därför ansluter jag mig till den världsvida islamistiska rörelsen och därför stöder jag nu Hamas, Hizbollah och Iran.

Iran är en av världens mest totalitära stater. Inte tillstymmelse till yttrandefrihet, kvinnorätt eller demokrati. Regimens kritiker har torterats och mördats i hundratusentals sedan revolutionen 1979.
Detta skräckvälde växer nu fram som den svenska vänsterns förebild.
Man kan likt Kalle Rydå frågar Mohamed Omar angående alla de iranska flyktingar som finns i Sverige: “Hur förklarar han deras flykt från Iran, trivdes de inte i Khomeinis fred- och frihetsrike?”
Och jag skulle till Omar och Andreas Malm vilja ställa frågan: varför flyttar ni inte till Teheran, om detta nu är paradiset på jorden?
De här strömningarna visar att totalitära krafter är på stark frammarsch i Europa, som historiskt har en uppenbar tendens att falla för totalitära krafter: för kommunsimen, för fascismen och för nazismen. Så varför skulle inte européer nu förföras av totalitär islamism?
Det är exakt vad vi nu ser.
Mer om Irans skräckvälde och västs självförakt: Ahmadinejads demoner, Den nya orientalismen, Nyorientalistiskt röstköpVänsterns nya orientalism, Muslimska kulturen ska diskuteras, Är krig mot Iran oundvikligt?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen