Spricka i Obamas utrikesteam?

När tillträdande utrikesminister Hillary Clinton och tillträdande FN-ambassadören Susan Rice besökte utrikesdepartementet i Washington DC igår, blev det känt att Rice tänker ha en egen stab i utrikesdepartementet. Det är unikt och bedömare ser det som uttryck för maktkamp mellan Rice och Clinton, rapporterar AP i Cracks appear in Obama foreign policy team:

Tilltaget av Rice, som tidigt började arbeta i Obamas kampanj och som av tillträdande president utlovats att FN-ambassadören också ska bli minister i regeringen, är ett tecken på att hon avser att använda sitt inflytande hos den nye presidenten för att spela en större roll än tidigare FN-ambassadörer, säger man.

Startar den interna maktkampen redan innan Obama tillträtt? Det bådar inte gott.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,)

Rulla till toppen