Palestinska raketer dödar barn

Skälet till ofreden i Mellanöstern ligger på palestinier som aldrig haft fred som mål. Man avfyrar tusentals raketer in över Israel från Gaza. Inget land på jorden skulle acceptera den här formen av daglig aggression, men ändå ställs just det kravet på Israel.
Men nu får palestinierna betala för sitt våld. Reuters rapporterar att palestinska raketer avsedda för Israel istället slog ner i Gaza och dödade palestinska barn, Palestinian rocket kills 2 Gaza girls:

En missil som avfyrats av palestinier på fredagen slog ner i ett hus i Gaza och dödade två palestinska systrar fem och 13 år gamla, säger palestinsk sjukvårdspersonal.

Först den dag då palestinier agerar för fred och slutar upp med all aggression mot Israel kan någon som helst fred uppstå. Ännu har den dagen inte sett ljuset, inte någon gång sedan 1948. Därför är detta den längst pågående konflikten i världen.
Först när palestinierna och länderna i regionen accepterar Israels existens kan en fred uppnås. Så enkelt är det.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , )

Rulla till toppen