Obama får konservativa att le

Konservative kolumnisten Mona Charen skriver med anledning av tillträdande presidentens nomineringar till sitt utrikes- och säkerhetspolitiska team, Pinch Me, Am I Dreaming?

Nyheterna är så chockerande välkomna att jag nästan är rädd att skriva om dem av rädsla att bryta förtrollningen.
Men sådan lågmäldhet gäller inte alla inom högern. Vi har Max Boot, konservativ författare och militärhistoriker, som säger: ”Jag är alldeles paff över de här nomineringarna, varav de flesta lika lätt kunde ha skett av en president McCain.” Den ledande republikanske senatorn Mitch McConnell förklarar att Obama-administrationen har ”fått en god start”. Konservative kolumnisten i New York Times, David Brooks, har medgett att han är ”oerhört imponerad”.
Om jag var vänsteraktivist hade jag slitit mitt hår.

Därför är det naturligtivs totalt verklighetsfrånvänt när Dagens Nyheter i sin huvudledare skriver: ”Världen kommer att märka att George W Bush lämnat makten.” DN lever i en egen, isolerad låtsasvärld totalt skild från realiteterna. Jag hoppas den nye chefredaktören kan få redaktionen att lämna sektbeteendet och se världen som den ser ut.
Obamas nomineringar betyder kontinuitet och att arvet efter Bush kommer att vårdas.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,, )

Rulla till toppen