Laglöst land: ökad stenkastning mot bussar

Dagens Nyheter belyser en av aspekterna på att vi går mot laglöst land: sabotage och stenkastning mot bussar ökar i snabb takt, Stenkastning mot buss ökar dramatiskt.
Ligisterna får härja fritt. Inget händer. Ingen reagerar. Nästa steg blir naturligtvis att attackera personbilar, sedan får vi stenar genom fönsterrutor i våra bostäder. Därefter följer rån och misshandel efter behov. Kriminella tar över.
Och politikerna? Rycker som vanligt på axlarna och uttrycker hur synd det är om dem som begår brott.
Polisen kan man inte räkna med. Sydsvenskan visar i ledare att ”fler poliser” betyder fler poliser bakom skrivbord, Fler poliser på papperet. I samma takt som polisutbildade anställs, sparkas kontorister. Därför: poliser är numera välutbildade kontorister.
Sverige har redan högre andel våldsbrott än världsstaden New York. På Manhattan hade man inte accepterat att ordningsmakten inte gör sitt jobb, men i Sverige anses det ”gnälligt” att begära trygghet på gator och torg. Vi får därför den otrygghet vi förtjänar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen