Gaza: ‘Det började med att Israel slog tillbaka’

Så är medierna åter ute i propagandakampanjer för mördarbandet Hamas. Det råder ingen som helst tvekan om att det är Hamas som står för våldet och tvingar fram Israel att svara. Men som vanligt utmålar sig palestinierna som stackars, stackars offer, något som västvärldens medier spelar med i.
Att våldet aldrig tar slut beror på att palestinierna anser att våld gynnar deras sak. Annars skulle man naturligtvis inte ta till det. Och de har ju rätt: så fort palestinier tillgriper vedervärdigt våld så får man omedelbart västvärldens okritiska sympatier och miljardregnet i bistånd ökar. Ju mer våld palestinierna tar till, desto starkare stöd och mer pengar får de.
Tacka faan för att palestinierna inte slutar använda våld mot Israel!
Det är Europa som håller konflikten igång. Det är Europa som i sitt dåraktiga stöd till terrorister och våldsverkare som hindrar fred.
Så fort västvärlden, och framför allt Europa, slutar att snyfta och skicka pengar och sympatihälsningar till palestinierna när de utför våldsaktioner, kommer våldet i Mellanöstern att upphöra.
Om Europa ställde upp på samma linje som USA skulle snart lugn råda. AP rapporterar i U.S. urges Hamas to cease rocket attacks on Israel:

— Förenta staterna fördömer starkt de upprepade missilattackerna mot Israel och håller Hamas ansvarig för att vapenvilan bröts i förnyat våld i Gaza, sa USAs utrikesminister Condoleezza Rice i ett uttalande.
— Budskapet från USA är att Hamas är en terrororganisation som avfyrar raketer in i Israel och de avfyrar dem också mot sin egen befolkning, sa Gordon Johndroe vid Vita husets säkerhetspolitiska råd. ”Hamas har inte gjort något för folket i Gaza.”

Om Europas ledare lika tydligt tog ställning i konflikten, skulle våldet från palestiniernas sida bli meningslöst. Och om EU deklarerade att inte ett öre kommer att utbetalas i bistånd så länge våld förekommer i Gaza, skulle det upphöra. När ska Europa begripa det?!
Rubriken är hämtad från Mats Tunehags blogg, “It started with Israel striking back!”
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen