Facket bär skuld för biljättarnas kris

En förklaring till att amerikanska senaten röstade ner förslaget om räddningspaket för de tre stora amerikanska biltillverkarna Ford , General Motors och Chrysler är att fackföreningen UAW vägrar omförhandla löner och förmåner som ligger skyhögt över marknadsgenomsnittet. Det rapporterar CNS i UAW Was ’Solely’ to Blame for Collapse of Auto Industry Bailout Negotiations:

— Vad gäller det nedröstade förslaget, ligger ansvaret helt på UAW, säger senator Tom Coburn. “Det enda vi begärde var: ’Ge oss ett datum när bolagen kommer att ha konkurrenskraftiga lönenivåer.’ De var inte beredda till det. De vill inte omförhandla sina löneavtal med företagen.”

Det är senatorer från delstater med utländska biltillverkare som röstade ner räddningspaktet, eftersom de ser att de utländska bolagen klarar sig med lägre kostnader för löner och pensionsförmåner. Det är känt att de amerikanska biljättarna förblöder av pensionsutbetalningar till anställda som redan gått i pension och inte jobbar längre. Med sådana personalförmåner hjälper det inte hur mycket staten pumpar in. Men facket vill inte ge upp någonting.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen