EU varnar finsk minister för snusförsäljning på färjor

Europeiska unionen har mycket, mycket viktiga uppgifter att sköta. Det är därför grekiske EU-kommissionären Androulla Vassiliou riktar en varning till Finlands europaminister Astrid Thors, som under en mellanlandning i Sverige på väg hem från Bryssel köpte ett antal snusdosor. Helsingin Sanomat rapporterar i Health Commissioner reprimands Astrid Thors for snus liberation campaign:

Kommissionären påpekar att Sverige lovat att inte introducera snus på marknaden i något annat medlemsland. Enligt Vassiliou gäller detta också för finskt vatten. Stora mängder snus säljs på färjorna mellan Sverige och Finland. Kommissionären har lämnat en mycket skarp skrivelse till Astrid Thors som vill avreglera säljförbudet av snus i EU.

Grekland brinner, vart och vartannat land i eurozonen skiter fullständigt i de gemensamma reglerna, flyttcirkusen mellan Strasbourg och Bryssel fortsätter kosta 2 miljarder kronor om året för de lastbilar som spyr ut avgaser genom att köra tonvis med papper mellan dessa två städer.
Men det som upptar EU:s intressa är att trakassera svenska och finska snusare. Det är längesedan EU var förespråkare för den fria rörligheten och frihandel…
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen