Borg går hårt åt EU-kommissionen

Finansministrarna har på sitt möte i Bryssel idag gått till hårt angrepp på Barosso och EU-kommissionen för dess sätt att agera efter finanskrisen. Och en av de ledande kritikerna Anders Borg, rapporterar International Herald Tribune i EU members criticize Brussels over bank aid och Nasdaq/AFP rapporterar i Germany, Sweden: EU ”Bureaucracy” Hampers National Bank Aid Plans:

Sveriges finansminister Anders Borg deltog i grälet, anklagade kommissionen för att inte vara konstruktiv och insisterade att ”vi måste sätta horderna av byråkrater på plats”.
”Vi är alla på väg in i svåra tider för europeisk ekonomi. Det blir en lång, kall vinter. Jag menar att vi löper risken att begå stora policymisstag. Vi måste återskapa förtroendet i kreditsystemet”, sa han till reportrar.

Det är en befrielse att nu få hör svenska ministrar läxa upp byråkratin i Bryssel. Det är dags, så här 13-14 år in i medlemskapet, att vi använder vår röst vid bordet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen