SVT har avslöjat lärarövergrepp i USA

Några minuter ur Folke Rydéns SVT-dokumentär om Obama har lagts ut på YouTube och visar hur en svart lärare häcklar elever som håller på McCain: Black teacher belittles soldiers child for supporting McCain. Klippet lades upp i torsdags och har redan visats 140.000 gånger. Reaktionerna i Fayetteville, Nordkarolina, har inte låtit vänta på sig. 
Skolans rektor har gjort ett uttalande, rapporterar lokaltidningen:

Rektorn Bill Harrison vidtog en ovanlig åtgärd på fredagen och lade ut en egen YouTube-video där han säger att han är ”chockad” och ”förfärad” över vad han sett i dokumentären. Han lovar att ”vidta lämpliga åtgärder” sedan frågan utretts.

Man kan undra hur många som i den här valrörelsen missbrukat sin ställning och agerat partiskt när de inte borde. Men den här gången har ju SVT avslöjat fenomenet. Mer sånt!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen