S: V vacklar om mänskliga rättigheter på Kuba

Samarbetssvårigheterna mellan s, mp och v kan ha förvärras, sedan socialdemokrater nu inte bara klagar på vänsterpartiets ekonomiska oansvarighet, utan också är tvivelaktiga när det gäller mänskliga rättigheter, V vacklar i Kuba-frågan:

Men efter att på plats ha följt vänsterpartiets kongress i juni pekar nu Lars Stjernkvist (s), tidigare partisekreterare, på ytterligare ett bekymmer för ett eventuellt regeringssamarbete. Det gäller vänsterpartiets syn på demokrati och mänskliga rättigheter.
– Hade det varit ett regeringsparti som kongressat så tror jag att debatten om Kuba hade höjt rätt många ögonbryn. Hade några av dem som deltog varit statsråd, så är det klart att det hade väckt frågan om Sverige verkligen är en tydlig röst när det gäller mänskliga rättigheter, säger Lars Stjernkvist, som numera är kommunalråd i Norrköping.

Detta undergräver oppositionens trovärdighet som regeringsalternativ, skriver Per Gudmundson på SVD:s ledarsida, socialdemokratins fall:

Vänstern har enastående svårt att få till stånd ett regeringsalternativ. Just nu är det Lars Ohly och vänsterpartiet som bestämmer hur samarbetet ska se ut. Den tänkta fördjupningen mellan s och mp planerades ju i en tid då Sahlin ännu inte kunde före­ställa sig ett opinionsras. Nu klarar hon sig inte utan Ohly. För drygt en vecka sedan gav Ohly de andra en tidsfrist. På fredag löper den ut. Då måste s och mp ha krupit till korset, annars blir det ingen gemensam plattform (Ekot 31/10). Det fördjupade samarbetet mellan s och mp står och stampar så länge.

Hur detta ska kunna förvandlas till en trovärdig trekant s-mp-v återstår att se.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen