Ryssland hotar med upprustning i Östersjöområdet

Direkt efter det amerikanska valet har Ryssland utmanat den nyvalde presidenten, rapporterar International Herald Tribune i Russia may deploy missiles to Baltic, Medvedev says:

I ett frontalangrepp mot USA har Rysslands president Dmitri Medvedev varnat för att Moskva kan komma att placera ut kortdistansrobotar i Östersjöområdet som ett motdrag mot det hot man anser sig uppleva av den föreslagna amerikanska missilförsvarsskölden i östra Europa.

I USA noterade man att Medvedev inte lyckönskade Barack Obama i sitt tal. För oss i Sverige bekräftar talet att vi lever i en region där det säkerhetspolitiska läget blir alltmer spänt. Medvedev använder norra Europa som skådeplats för att testa den nya amerikanska presidenten.
Ännu ett tecken på det sämrade säkerhetspolitiskt klimat i svenskt närområde. Uppfattar försvarspolitikerna detta, måntro?
(Andra intressanta bloggar om , ,, , )

Rulla till toppen