Birger Schlaug: trekanten splittrad om försvaret

I SVT:s nyhetspanel medverkar idag miljöpartiets förre språkrör Birger Schluag. Och när panelen diskuterar innebörden av Barack Obamas seger i USA pekar man på att Obama kräver att Europa skickar fler trupper till Afghanistan. Detta försvårar samverkan mellan de tre vänsterpartierna — som Schlaug kallar ”trekanten”. 
Mona Sahlin vill sända fler svenska trupper till Afghanistan, medan vänsterpartiet vill ta hem de nära 400 soldater som finns där. I miljöpartiet har partistyrelsen också intagit uppfattningen att trupperna ska hem, medan riksdagsgruppen är för nuvarande närvaro, rapporterar Schlaug.
Snacka om splittring. Tre partier, tre uppfattningar: öka antalet soldater, behåll nuvarande nivå, ta hem trupperna.
Är det ett område som indikerar regeringsduglighet så är det att man har en samlad syn på Sveriges roll i världen. I utrikes- och säkerhetspolitik måste ett regeringsalternativ ha samstämmig uppfattning om inriktningen.
Den samstämmigheten saknas i trekanten.
Och det är Barack Obama som spär på splittringen.
Vem har sagt att politik är tråkigt?
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , , , )

Rulla till toppen