Obamas utrikespolitiska team offentliggörs i morgon

I morgon ska tillträdande vicepresidenten Joe Biden (som varit osynlig i veckor) hålla presskonferens och offentliggöra den nya administrationens säkerhetspolitiska team. Då väntas rykten bekräftas om att Hillary Clinton nomineras till utrikesminister och att Bushs försvarsminister Robert Gates sitter kvar, skriver AP i Obama set to unveil national security team.
Dessutom väntas generalen och tidigare Nato-befälhavaren James Jones utses till presidentens nationelle säkerhetsrådgivare. Också det ett val av erfarenhet snarare än förnyelse.
Först på den mer lättviktiga posten som USA:s FN-ambassadör nomineras någon från Obamas kampanj, Susan Rice. Men även hon har erfarenhet från Clinton-administrationen, som statssekreterare på UD för Afrika.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen