Demonstration FÖR demokrati i Thailand

Ekot har ett insiktsfullt inslag om Thailand i eftermiddag. De demonstranter som ockuperat flygplatserna i Bankok de senaste dagarna är anti-demokratiska. Man vägrar erkänna att de förlorade valet för bara 11 månader sedan. Nu har motdemonstrationer startat, till stöd för demokratin, Demonstrationer för Thailands regering:

På söndagen [samlades] också tusentals anhängare till regeringen inne i centrala Bangkok, för att visa sitt stöd för regeringen och för det demokratiska systemet. Flera av de uttryckte sin avsky mot flygplatsockupanterna …
– Jag är för demokrati, mot en militärdiktatur, och för en vald regering. De är en samling skurkar, säger [författaren Anon] och syftar på demonstranterna, som har ockuperat flygplatserna.

Ja, demokratiska regeringar ska avsättas i val, inte genom mobbmentalitet. Och att flygplatsdemonstrationerna är utslag av pöbelvälde bevisas ju av att det är riktigt destruktivt att ge sig på en av Thailands största inkomstkällor, turismen.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen