Obama kan bli president för bara en period

I U.S News & World Report skriver kolumnisten James Pethokoukis, Why Obama Looks Like a One Termer:

The “O” in “Obama” may stand for “One Term.” Till att börja med är det en stor chans att väljarna, när de går till val 2012, fortfarande anser att ekonomin är fruktansvärd … Väljarna kan mycket väl ha tålamot till nästa kongressval om två år, men kommer de att ha det om fyra år? Osannolikt. Om historien är en guide kommer väljarna att fortfarande vara irriterade om hur ekonomin hanterats. Därför är det troligt att de väljer en 45:e president 2012 — Mitt Romney, Sarah Palin, Bobby Jindal eller någon annan republikan. Än en gång kan förnyelse (“change”) bli valrörelsens huvudtema för ett otåligt Amerika. Samma dåliga ekonomi som fällde John McCain i år kan sänka Obama nästa gång.

Ja, det är mycket troligt. Då är Bush historia, och om nya terrorangrepp eller andra säkerhetspolitiska försämringar skett kan många se tillbaka på Bush-perioden som den goda, trygga tiden.
Perspektiven skiftar ständigt, historien tar hela tiden nya banor. Det är det som gör politik och samhällsutveckling så spännande.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen