Obama i natt: Terrornätverket måste krossas

Expressen rapporterar, Obama i natt: Terrornätverket måste krossas:

Efter det blodiga terrordådet i Indien fruktar USA nya attacker på hemmaplan. al-Qaida misstänks planera bombdåd mot New Yorks tunnelbana och tågnät och beredskapen har höjts på Manhattan och runt om i New York.
– USA måste fortsätta vårt partnerskap med Indien och andra nationer runt om i världen för att krossa terrornätverk, säger den tillträdande presidenten Barack Obamas talesman i säkerhetsfrågor.

Times of India rapporterar i Terror attacks in Mumbai; six foreigners among 101 dead:

En okänd grupp, Deccan Mujahedin, har sänt mejl till nyhetsbyråer och sagt sig ligga bakom attackerna i Mumbai.

Politico rapporterar att både Vita huset och tillträdande presidenten fördömer attackerna i Mumbai, den första större terrorattacken sedan Barack Obama vann valet, Obama team on Mumbai attack: ’Hateful ideology’. En talesman för Obama sa:

USA måste fortsätta stärka vårt partnerskap med Indien och nationer runt om i världen för att utplåna terroristnätverk. Vi står på det indiska folkets sida, vars demokrati kommer att vara långt mer uthållig än den hatfyllda ideologi som ledde till dessa attacker.

Barack Obama visar ingen förståelse för terrornätverken. Han har inte föreslagit att man ska sätta sig ner med dem och prata med varandra. Intressant nog låter Obama inte låter ett uns annorludna än George W Bush. Det inger hopp.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen