‘Jag lämnar min framtid i guds händer’

Det säger världens bästa kvinnliga fotbollsspelare, brasilianska Marta, när hon svarar på första frågan i SVT:s Rakt på (se video) igår. Det säger också Alaskas guvernör Sarah Palin när hon får frågan om hon ska försöka nå Vita huset.
Men när Palin säger dessa ord slår TT, Aftonbladet och Svenska Dagbladet upp det stort. Som om det vore något märkligt.
Antingen är dessa medieredaktioner helt ovetande om att detta uttryck är vanligt i andra länder. Eller så försöker man lura i sina läsare att uttrycket står för något annat än en i omvälden vanlig kristen tro. Man spinner i så fall på fördomar.
Oavsett vilket är det ett tecken på den erbarmligt låga kvaliteten på utlandsbevakningen i svenska medier. Se hela TV-intervjun med Sarah Palin: Palin Goes ”On the Record”.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen