Hillary Clinton – utrikesminister eller till HD?

Det ryktas om att Hillary Clinton skulle kunna bli utrikesminister i Barack Obamas regering, skriver New York Post i Report: Obama Considering Hillary for Secretary of State och AP i Officials: Sen. Clinton eyed as secretary of state.
Om Barack Obama vill gå i Abraham Lincons fotspår kommer han att utse sin främste rival till utrikesminister. Då stämmer ryktet.
Men det finns en ännu mer prestigefull post som Obama skulle kunna ge Hillary Clinton. Och då dessutom för all framtid slippa se både henne och Bill i partipolitiken mer. Det vore att göra henne till domare i Högsta domstolen när en plats blir ledig.
Det finns inget finare att bli i USA, vid sidan om president. Det skulle stärka den kvinnliga representationen i denna lilla exklusiva och mäktiga skara.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,)

Rulla till toppen