Genuseriet

Jämställdhetshandläggare beviljar sig själv miljonbidrag för genusprojekt eftersom skattepengarna flödar. Feministiskt initiativ går från parti till opolitisk rörelse för att få statsbidrag (och snart tillbaka till parti). Bam Björlings Kvinno­forum präglas av korruption. Och professor Eva Lundgren kommer undan även om hennes sensationella forskarrön — det om rituella övergrepp på barn som sedan grävdes ner i skogen — av Uppsala universitet döms ut för att ”den kritiska och reflekterande forskarrollen har upphävts.”
Maria Abrahamsson gör i Svenska Dagbladet en summering av hur genusperspektivet korrumperar den svenska välfärdsstaten på alla nivåer, Forskningspengar kommer ju. Och hur Alliansen faller till föga för detta politiskt korrekta bedrägeri:

Jag skulle inte höra till de sörjande om genusforskningen inte fick en krona mer av statliga medel. Men så lyckligt förhåller det sig inte. Därför är det rent befängt som miljöpartiet skriver i sin forskningsmotion från i fredags. I uppskruvat tonläge attackerar man regeringen för att ha ”strukit alla särskilda anslag till genusforskningen”, och föreslår 30 öronmärkta genusmiljoner. Miljöpartiet måste ha läst forskningsproppen som humhum läser bibeln …
Forskningsminister Lars Leijonborg överlåter åt Vetenskapsrådet att fördela de drygt 20 miljoner kronor som årligen ska gå till genusforskningen kommande år. Därutöver satsas hyfsat många miljarder på så kallad nyfikenhetsstyrd grundforskning. Dit räknas så klart genusforskningen.

Hur länge ska detta stolliga genuseri få fortgå okritiskt?
Jag vill dock påminna om ett undantag (som bekräftar regeln): min kritiska utfrågning av prof Eva Lundgren i SVT:s Korseld 2005, Feministprofessorn backar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen