Diktaturerna kommer att ta över när USA förlorar inflytande

De samlade amerikanska underrättelsetjänsterna i National Intelligence Council, NIC, har publicerat en prognos om hur världen kan komma att se ut 2025. Amerikas makt kommer att minska, medan inflytandet från Kina, Ryssland och islamister kommer att öka.
Alltså: demokratin är på tillbakagång i världen.
Tid för alla svenska USA-hatare att jubla, med andra ord.
Men av någon anledning gör de inte det. Per Ahlin skriver under rubriken “minskad dominans” på DN:s ledarsida (ej online):

Detta må vara en naturlig utveckling, men den är inte alltigenom lugnande. Konfliktytorna blir fler, och med tanke på att rapporten slår fast att risken för kärnvapenkrig kommer att öka går det lätt att måla upp dystra framtidsscenarier.

Ja, men detta är den oundvikliga konsekvensen av att Europa inte ställt upp tillsammans med Amerika på att sprida frihet och demokrati i världen. Allra minst i Irak.
Hade Europa ställt upp på president Bush och målsättningen att bygga nya nationer i den mest oroliga delen av världen, hade projektet kunnat lyckas. Då hade trenden i världen fortfarande varit inställd på mer frihet och mer demokrati.
Men Europa valde att medvetet sabotera för Amerika. Europa, inte minst medierna, valde att ställa sig på fundamentalisternas sida och stoppa den globala vågen av demokrati som pågått i världen sedan 1970-talet, och som al-Qaida är en reaktion emot.
Europa såg till att ställa till med två gigantiska blodbad på 1900-talet, i första och andra världskriget, och på 2000-talet ser vi nu till att stoppa den demokratiska trend som dragit igång.
Europa är dårarnas paradis.
Först saboterar man USA:s aktivism, sedan börjar man kny och gnälla över att diverse korrupta och extremistiska krafter får övertag när USA drar sig tillbaka.
Europa har gjort sig förtjänt av ett helvete. Jag tänker på det gamla ordstävet från bondesamhället: “Som man sår, får man skörda.” Nu har Europa dödat den demokratiska vågen, genom en naiv “antikrigs”-opinion, och då får man skörda diktatur, krig och anarki.
Se mer om rapporten i BBC, Power will shift from West to East och Washington Post, The year 2025: Oil, dollar out; Russia, Islam in, Arab News i US to see end of an ‘era’ by 2025, Deutsche Welle i US dominance to decline, says report.
.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , )

Rulla till toppen