Burmesisk bloggare fick 20 års fängelse

En bloggare i Burma som diskuterade en kärleksdikt som kritiserade landets diktatoriska fick 20 års fängelse, rapporterar London Times i Blogger jailed for 20 years over poem that mocked Burmese dictator. Nay Myo Kyaw, 28, blir ytterligare en av tusentals politiska fångar i Burma:

Organisationen Reportrar utan gränser säger i ett uttalande: ”Myndigheterna har utdömt ett extra hårt straff just därför att han använt internet. Denna chockerande dom syftar till att avskräcka dem som vill använda internet för att försöka undgå diktaturens hårda kontroll av information och nyheter, och vi kräver att han omedelbart friges.

Jag förstår inte dem som tycker det är okej att halva jordens befolkning lever under dessa vidriga villkor, med diktatur och förtryck. Om västvärlden gick samman och blev en tydlig aktör som premierade frihet före förtryck, skulle fler kunna bli fria. Men istället käbblar väst inbördes, och många tycker ”stabilitet” i det internationella umgänget är viktigare än människors frihet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen