Bo Rothstein tål inte att yttrandefriheten vidgats med bloggar

Förr tyckte jag statsvetaren Bo Rothstein gjorde intressanta inlägg i samhällsdebatten, men på senare tid har hans utbrott blivit allt märkligare. I Göteborgs-Postens debattsida stormar han nu mot bloggarna, Bloggar utan spärrar:

Man kan i ljuset av detta fråga vilka konsekvenser för demokratin som bloggandet leder till. Debatt- och insändarredaktörer har fram tills nu fungerat som en slags dörrvakter och följande etablerad pressetik förhindrat den förslumning av det offentliga samtalet som nu sker i bloggosfären. Nu är spärrarna borta och att titta in i denna sfär är som att öppna locket till en kloakbrunn.

Professorn gillar alltså inte att fler kommer till tals. Han vill ha “dörrvakter” till den fria åsiktsbildningen. Snacka om elitism! Varför inte också avskaffa rösträtten, på samma gång? För om bloggosfären utgör en kloak så gäller det väl valmanskåren i stort. Rothstein vill inte de argument som framförts i exempelvis denna blogg om neokonservatism och andra icke politiskt korrekta ståndpunkter.
Nu spelar det ingen roll vad Rothstein tycker, för det är ni som läsare som avgör om ni, till skillnad från professorn, vill lära mer och bredda sina insikter med nya och andra argument än de som släpps fram i mainstreammedier.
Läs också Mattias Svenssons replik: Välkommen till kloakbrunnen!
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen