Välsmord men föga konkret debatt

Efter första halvan av andra debatten mellan amerikanska presidentkandidaterna John McCain och Barack Obama, är det helt jämt mellan dem båda. De låter dessutom väldigt lika. Det är svårt att se några större skillnader eftersom de inte är särskilt konkreta, utan talar i väldigt generella och sedan tidigare välkända termer.
John McCain betonar sin erfarenhet och varnar för de skattehöjningar som Obama kommer att genomföra. Barack Obama talar om bättre förmåner för alla och mot storföretagen.
Det är så mycket som står på spel att båda kör sina säkra kort, sina inövade fraser. Resultatet är att det blir tråkigt och förutsebart. Den som tjänar på det är Obama, som leder i opinionsmätningarna. Det är McCain som behöver ta igen mark. McCain behöver gå på offensiven, utmana och pressa mer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen