V om S-agerande: barnsligt

Sydsvenskan skriver i ledarsticket på webben, Stabilt rörigt på vänsterkanten:

Stämningen verkar inte vara den bästa mellan partierna på vänsterflanken. Det muttras, det markeras, det är armbågar och utspel i en salig blandning.
I P1-morgon på tisdagen ville socialdemokraterna inte dela studio med de gröna och vänsterpartiet när deras skuggbudget skulle diskuteras. V och mp höll dock tillgodo med varandra i samma program något senare.
Samtidigt har mp och s gjort vissa gemensamma utspel på sistone – inom sysselsättningspolitiken och i FRA-frågan, exempelvis – där v uteslutits. ”Barnsligt” löd det från Lars Ohly (v).

Denna rödgröna röra väcker minnen från tiden före Alliansen, då beteendet var vanligt bland de borgerliga. Men mest intressant är att utvecklingen inom oppositionen går mot ökade motsättningar. Så sent som 2005 kunde ju de rödgröna komma överens om en statsbudget. Nu kan de inte ens sitta i samma radiostudio och diskutera budgeten.
Var ska det sluta?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen