Socialdemokratins förlorade anseende

Är det ett viktigt trendbrott vi nu ser? Synovates oktobermätning visar: Stort ras för s i ny opinionsmätning.
Marita Ulvskog förklarar regeringens stärkta ställning med den dåliga ekonomin. Det är väl om något en märklig bortförklaring. Men socialdemokratin vill inte erkänna att det är interna problem som ställer till det. Mona Sahlin saknar förmåga att ta kommandot över sitt eget parti och blir därför svag i debatten.
Inför ”superveckan”, där hon fyra gånger i direktsända medier mötte statsministern, skulle hon stärka sin ställning genom att kunna visa upp ett mer organiserat samarbete inom oppositionen. Det blev pankaka av utspelet med miljöpartiet. Resultatet av försöket att stärka sin ställning blev raka motsatsen, hennes anseende sjönk rejält. 
Jag skrev i bloggen om dagen då Mona Sahlin gjorde utspelet med miljöpartiet och den stängda dörren för vänsterpartiet, att: ”den 8 oktober 2008 kan i framtiden bli datumet man hänvisar till när man ska förklara varför socialdemokraterna inte lyckades vinna tillbaka makten i valet 2010”. Opinionsmätningarna pekar åt det hållet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen