Obamas radikala skattepolitik har hamnat i centrum

John McCain använde rörmokaren Joe för att visa att Barack Obamas skattepolitik betyder högre skatter för småföretagen, de som skulle kunna skapa fler jobb i Amerika. Detta påpekande drev Obama på defensiven i nattens debatt mellan kandidaterna.
Bakgrunden är ett TV-klipp (i YouTube nedan, 28 sek) där Obama till en rörmokare säger att han kommer att höja småföretagarens skatt för att öka statens omfördelning. Det fick McCain att varna för Obama som kandidaten som vill öka statens makt över människorna och ta ifrån dem deras inkomster.
httpv://www.youtube.com/watch?v=0KXRq2bErVc
Fokus har nu, äntligen för McCain, kommit att hamna på vilken sorts politik Barack Obama faktiskt kommer att driva.
CBS News skriver i ‘Spread the Wealth Around’ Comment Comes Back to Haunt Obama:

Barack Obamas kommentar häromdagen till en rörmokare vid namn Joe gör en del amerikaner oroliga över Obamas fördelningspolitik.
”Ditt skatteprogram innebär högre skatter för mig”, sa rörmokaren Joe Wurzelbacher till Obama vid ett valmöte i Ohio på söndagen.
”Det är inte så att jag vill straffa din framgång, jag vill bara se till att alla som inte har det lika bra också får en chans”, svarade Obama.
”Min hållning är att om ekonomin är bra från botten och uppåt kommer det att vara bra för alla. Om du har ett småföretag, kommer det att gå bättre för dig om en hel massa konsumenter får råd att anlita dig och just nu är alla så klämda att affärerna går dåligt för alla, och jag anser att om man sprider välfärd jämt (spread the wealth around), är det bra för alla.

Wall Street Journal har synat Obamas skattepolitik i Obama’s 95% Illusion:

En av Barack Obamas bästa kampanjslogan är påståendet att han kommer att sänka skatterna för 95 procent av ”arbetande familjer” … Det är en smart slogan, eftersom det låter honom framstå som en skattesänkare för medelklassen samtidigt som han kan maskera att han också föreslår de största skattehöjningar någonsin för de övriga 5 procenten.
Men hur uppnår han detta mirakel, särskilt med tanke på att mer än en tredjedel av alla amerikaner redan slipper betala någon inkomstskatt överhuvudtaget? Det finns flera trick till hands, men det mest kreativa är att omdefiniera betydelsen av ”skattesänkning”.

New York Post rapporterar i Obama fires a ’Robin Hood’ warning shot:

Konservativa angriper Obama efter det att han inför TV-kameror till en rörmokare i Ohio sagt att han avser att ta vinsterna från småföretagare och sprida deras välstånd omkring till de som har lägre inkomster.

Det blir spännande att se om det sakliga innehållet i kandidaternas politik nu kommer i fokus för valrörelsen. Det har aldrig tidigare hänt med Barack Obama, att innehållet i hans budskap granskas och analyseras. Det är på tiden!
Se AB (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen