McCain visade skillnaden mot Obama

John McCain kom igen i andra halvan av debatten, och lyckades presentera skillnaden i grundläggande värderingar mellan honom och Barack Obama. Framför allt när det gäller synen på staten. McCain förklarade att han tror på människorna och företagarna, medan Obama tror på den stora staten.
På område efter område visade McCain hur Obama vill flytta makten från människor till staten.
McCain hade sin bästa debatt i natt. Alla republikanska röster är verkligen på offensiven så här direkt efter debatten slutat.
Det kanske mest förödande för Obama var att McCain ibland var statsmannen som läxade upp eleven. Särskilt när det gäller frihandel var McCain effektiv. Han sa att Obama är emot frihandelsavtal med demokratin Colombia och påpekade att Obama aldrig varit söder om gränsen.
Men jag undrar om McCain var tillräckligt bra för att vända vinden som sedan finanskrisen blåser Obamas väg. Kanske. Och nu när finanskrisen fortsätter och fördjupas blir människor än mer oroliga. Och folk brukar då välja det mest trygga alternativet. McCain är en välkänd ledare, medan Obama är den fräscha kandidaten — men nya och oprövade kortet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen