Obama spenderar tre gånger mer på TV-reklam än McCain

Demokraternas presidentkandidat spenderar nästan tre gånger så mycket pengar på TV-reklam som republikanernas kandidat, rapporterar Washington Post i Obama Outspending McCain Nearly 3 to 1 on Television.

Under veckan 30 september till 6 oktober spenderade Obama mer än 20 miljoner dollar på TV-reklam i 17 delstater … McCain köpte under motsvarande tid TV-reklam för bara 7,2 miljoner dollar i 15 delstater.

Det kan vara en anledning till att Obama under denna tid drog ifrån McCain i opinionsmätningarna.
Men pengar till reklam brukar inte räcka för att vinna. Och i tre färska mätningar utförda de tre dagarna 5, 6 och 7 oktober har Obamas ledning krympt: Reuters/Zogby 47-45%, Diageo/Hotline 45-44% och GW/Battleground Tracking 49-45%. De närmaste dagarna visar om Obamas uppgångstrend är bruten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen