Mest sedda på YouTube: skadad soldat talar om frihet och McCain

BBC rapporterar i Top hits of the YouTube election om en video med en soldats apell:

Filmen med titeln “Dear Mr Obama” är den mest sedda valrelaterade videon på YouTube och har lockat mer än 11 miljoner hits … På 1 minut och 55 sektunder framförs ett kort, enkelt och kraftfullt budskap. “Käre mr Obama, efter att ha varit i Irak i 12 månader kan jag lova dig att vår insats inte är ett misstag”.

I videon framgår att soldaten är amputerad och har förlorat ena benet. Han berättar att irakierna upplever att de har det bättre nu än före invasionen, och att han kommer att rösta på McCain som också gjort stora uppoffringar för sitt land. Mot slutet kommer ett mäktigt skriftligt budskap: “Den dag vi förlorar viljan att kämpa är dagen då vi förlorat vår frihet.” Se videon:
httpv://www.youtube.com/watch?v=TG4fe9GlWS8
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , ,, , , , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen