I Kanada vinner borgerlig regering återval trots krisen

Kan det vara en föraning om vad som kommer att ske 2010 i Sverige? I natt återvalde Kanada den sittande borgerliga regeringen, rapporterar Los Angeles Times i Stephen Harper’s Conservatives prevail in Canada:

Kanadensarna höll fast vid sitt regerande parti i tisdagens parlamentsval trots att oppositionen försökte binda  konservative premiärministern Stephen Harper vid “Bush-politik” och en finanskris som kan sprida sig till Kanada. Under valkampanjen har Harpers budskap varit att de konservativa är bäst rustade för att leda nationen i osäkra ekonomiska tider …
“De konservativa har varit framgångsrika i att göra ledarskap till valfråga och uppmanat kanadensarna att behålla en regering som inte gjort några stora misstag under sina dryga två år vid makten”, säger statsvetaren Nelson Wiseman vid University of Toronto.

Låter det inte som att dessa kommentarer skulle kunna fällas i Sverige efter valet 2010…?
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen