Hemligt militärt toppmöte USA-Ryssland i Helsingfors

International Herald Tribune avslöjar att ett möte i största hemlighet hölls igår mellan USA:s generalstabschef, amiral Mike Mullen, och hans motsvarighet i Ryssland, Top U.S. and Russian military officers meet:

USA och Ryssland har skickat sina högsta militära befälhavare till neutrala Helsingfors för ett icke offentliggjort möte för att utröna och definiera gemensamma ståndpunkter och för att försöka få upp de bilaterala relationerna på spåret igen, säger en amerikansk officer. ”Det är viktigt att vi har en dialog med Ryssland och upprätthåller meningsfulla relationer”

Mötet ska ha skett på initiativ av Ryssland.
Det här är en intressant uppgift. Kanske ett tecken på att Moskva förstått att man gick för långt i Georgien? Man kan ju alltid hoppas.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,, , )

Rulla till toppen