Granskningsnämnden friar SVT:s skönmålning av vänsterextremister

Men det är inte enbart i USA-bevakningen som partiskhet är regel. En läsare har skickat aktuellt utslag från Granskningsnämnden för radio och TV, om en anmälan han gjorde tidigare i år. Ärendet summeras så här:

Anmälaren anser att reporterns uttalande i Aktuellt den 11 januari 2008 att FARC ”vill störta högerregeringens maktmonopol” var osakligt. Anmälaren påpekar att Colombias regering är utsedd i fria och demokratiska val och anser att reportern försökte försköna det FARC egentligen vill – att störta demokratin och införa vänsterinspirerad och kokainfinansierad maffiadiktatur …
Granskningsnämnden anser inte att reporterns ordval i inslaget den 11 januari innebär att inslaget strider mot kraven på opartiskhet och saklighet i Sveriges Televisions sändningstillstånd.

Det är alltså helt okej att förvrida perspektiven så att inslag skönmålar vänsterextremister som vill störta en demokratisk vald borgerlig regering. Man kan fundera på om det gäller Sverige i lika hög grad som Colombia…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen