För hårt om Alliansens nätsatsning?

Läsare menar att jag dömer ut Alliansens satsning på internet för tidigt, när jag  rapporterat från gårdagens bloggträff med de fyra borgerliga partiernas partisekreterare, Därför tror jag att alliansen kommer att göra fiasko på Internet.
Men mitt hårda omdöme beror på att uppgiften att lyckas är mycket svårare än jag tror de flesta inser. Att ”lyssna” och nå ”närkontakt” mellan parti och väljare kräver såväl självförtroende, självinsikt och självdistans, egenskaper som sällan brukar hänga ihop.  De krävs därför att man ska lyssna på kritik utan att hamna i självförsvar eller bli sur. Då dör ju dialogen direkt.
Samtidigt framförs i artikeln hopp om att jag får fel. Jag hoppas att man lyckas. Men som sagt, det är en mycket, mycket svår uppgift att skapa en både meningsfull och engagerad tvåvägskommunikation.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen