Bitter, så det stänker

Kristianstadsbladet summerar kärnfullt den nya boken av förre finansministern Pär Nuder (s), Bitter, så det stänker:

I sin bok markerar Nuder mycket kraftigt mot Persson och är överslätande mot Sahlin – han skyller på hennes dåliga rådgivare i stället för på henne. Det är som om han vill göra sig själv valbar till nya uppdrag, vilket år förståeligt för en 45-åring.
Samtidigt är han bitter. Annars skulle han inte beskriva valdagen 2006, som han gör. ”Jag öppnade kuvertet, lade ned valsedeln för Arbetarepartiet Socialdemokraterna och slickade igen. Överst stod mitt namn, på andra plats Mona Sahlins.”
Surt, sa Nuder.
Det går inte komma ifrån att Nuder valt att ge ut en mycket kritisk bok om socialdemokratins inre liv i ett skede när det riskerar att skada som mest. Boken är tillräckligt bitter för att markera slutet på Nuders förhållande med sitt Parti.

Ja, det är nog bara ett katastrofval för Mona Sahlin 2010 som kan föra honom tillbaka till hetluften.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen