Den som inte sår kan heller inte skörda

I sin blogg Den hälsosamme ekonomisten vänder sig Mattias Lundbäck emot att det är mer yta än innehåll i svensk politisk debatt, Den som inte sår kan heller inte skörda:

Nog handlar politik mycket om psykologi och paketering. Men längst därinne finns ändå sakfrågorna som en fast kärna.
Nästan ingen vill diskutera sakfrågorna, men trots det är sakfrågorna och den konkreta politiken förutsättningen för ett fortsatt politiskt liv. Därför är det nog ändå tur att Alliansen dessa två år har ägnat mer tid åt att skapa politik än att marknadsföra politik.

En viktig poäng, som helt klart kommit i skuggan. Skälet? Det är lättare att hitta fel i regeringens utåtriktade arbete, än i de reformer man under sina två första år genomfört. I det finns ju också ett besked till regeringen…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen