Vänstern satte Malmö i brand

Så är de igång igen. Med stenkastning, anlagda bränder, skadegörelse, plundring och bråk. Vänstern har tagit över Malmö. Ekot rapporterar i Våldsam demonstration i Malmö.
Malmö är en världsnyhet i helgen: se Reuters webbtv-rapport: Clashes at Malmo forum. China Daily visar en udda bild av forumets anarkism: Demonstrators protest during European Social Forum.
Och att den svenska rättsstaten inte fungerar utan i praktiken står på våldsverkarnas sida, demonstrerades än en gång. Polisen hade order på att inte ingripa även om brott begicks mitt framför deras ögon. Pöbeln tar över, med våra politikers goda minne. Sydsvenskan rapporterar i Massiv poliskritik mot egna insatsen:

När demonstranterna krossade SEB:s rutor och sprang in på banken tvingades poliserna att bara titta på. Likaså när de själva attackerades med flaskor och gatsten. Man ville stoppa skadegörelsen, men fick inte för sina chefer.
– Vi ska upprätthålla lag och ordning, men här tvingades vi stå och titta på medan demonstranterna begick flera grova brott. Det är åt helvete, säger en polis som inte vill gå ut med sitt namn eftersom han är rädd att förlora sitt arbete inom Skånepolisen.

Sverige är laglöst land. Det är de laglydiga och ordningssamma som trakaseras av myndigheterna, inte de kriminella.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen