Sarah Palins arbetarklasshöger mot överklassvänstern

Den amerikanska medievänstern är i fullkomlig panik! Man begår nu karaktärsmord på en fembarnsmamma från Alaska, om och om och om igen i spalter och soundbites i etermedier. Hatet är gränslöst! Föraktet totalt.
Förklaringen är att Sarah Palin utmanar vänstern på så många sätt. Vänstern har tagit över medierna, akademierna och andra kulturella etablissemang i USA och anser sig ha rätt att tala om vilka personer som är kvalificerade för högre ämbeten — och en kvinna ur arbetarklassen som både är höger och religiös platsar definitivt inte. Thomas Lifson skriver träffsäkert i American Thinker, Sarah Palin and the Two Americas:

Tillkännagivandet av Sarah Palin som senator McCains andranamn gav upphov till gapflabb på nyhetsredaktionerna runt om i landet och en nästan enig opinion om att hon är en katastrof för McCain.
För den sorts personer som anser sig vara sofistikerade världsmedborgare, och känner stolthet över att de räddar planeten genom att köpa utsläppsrättigheter för växthusgaser, är en kvinna som fött fem barn fullständigt otänkbar. Lägg till älgjakt, snöskotertävlande make och en gravid 17-årig dotter och fraser som ”white trash” och ”trailertrash” ligger nära tillhands.
En desperat presidentvalrörelse väntar, där vänstermedierna snabbt inför allmänheten definierat Sarah Palin som en farlig religös fanatiker och naiv landsortsjänta, någon sorts primitiv byfåne oförmögen att effektivt utföra de prestigefulla jobbet som president. . .
Hon har en ovanlig kvalitet: äkthet. Etablissemangen inom politik och medier begriper sig inte på det. Det är något som går över deras huvuden. Det finns inte ens på deras radarskärmar. Hennes många kvaliteter — skönhetsdrottning, älgjägare, mamma, medlem i religiösa föreningar och en energisk reformpolitiker som bekämpar korruption — må vara obegripliga för de sofistikerade, men vanliga amerikaner ser hur alla bitarna passar ihop och de känner igen en typ av person de kan identifiera sig med och älska.

Thomas Lifson påpekar att Ronald Reagan var just en sådan person. Samhällseliterna förstod honom aldrig. De föraktade honom. Men folket älskade, och älskar fortfarande, Reagan. Han jämför Palin också med svenskättade karaktären ”Marge Gunderson” i Oscar-vinnande filmen Fargo. Hon var landsortspolis, gravid och förlöjligad av kollegorna i storstaden, men hon löste mordfallen utan att göra väsen av sig. Lifson skriver:

Sarah Palin är den ultimata amerikanska tjejen: vacker men inte glamorös, kraftfull men också anspråkslös, mäktig men samtidigt jordnära, en reformpolitiker som tar strid när andra gömmer sig av rädsla för sin egen karriär. Likt Ronald Reagan kan hon nå fram direkt till medborgarnas hjärtan via TV-rutan.

Ska Palin bli en tillgång för McCain måste hon ha Reagans förmåga att nå fram även om journalistkåren hatar henne och tar varje chans att smutskasta och håna henne. I natt kommer första stora testet för Sarah Palin. Aldrig har intresset för ett konventtal av en kandidat till vicepresidentposten varit så stort.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen