Sarah Palin står för svensk jämlikhetssyn

Fredrik Segerfeldt skriver hos Newsmill på temat Därför är svenska liberaler republikaner. Han agör en intressant analys om Sarah Palin:

[S]vensk media gör sitt bästa för att skrämmas med republikanerna. Inte minst Sarah Palin framställs som en toka. En inskränkt okunnig lantis. Men, här missar många svenskar en likhet mellan oss och amerikanerna. Vår lika syn på jämlikhet. Till skillnad från många kontinentaleuropeiska kulturer vill vi, precis som jänkarna, styras av någon som är vår jämlike, eller i alla fall någon vi kan identifiera oss med. I Sverige har den socialdemokratiska dominansen gjort att endast folk med minst ett tjog förstamajdemonstrationer och en handfull ABF-kurser på CV:t anses folklig. I det mer normala USA kan en även konservativ kvinna från landsbygden representera folkdjupet. Det är sympatiskt.

Ligger mycket i detta. Vi vill se makthavarna i ögonen, inte att de ska se ner på oss från en förment upphöjd position där de anser sig vara bättre än oss andra.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen