Så lärde sig Sarah Palin jaga älg och ta för sig

I brittiska tidningen The Sun intervjuas Chuck Heath, far till Sarah Palin om livet i Alaska och om hur han uppfostrat dottern, I taught Sarah to shoot and butcher a moose … Washington won’t scare her.

Älgjägaren och fembarnsmamman från Alaska växte upp med att jaga och skjuta djur för att flå dem på plats innan man tog hem köttet till familjens frysar.
Sarahs pappa Chuck sköt en björn för tre år sedan och skinnet pryder nu en soffa i guvernörens kontor. Nu är hon i en politisk björngrop sedan hon accepterat att bli republikanernas vicepresident.
Men Chuck säger till The Sun: ”Sarah har alltid varit mycket bestämd. Vad hon eventuellt saknat i erfarenhet kompenserar hon med beslutsamhet. Hon har alltid kämpat hårt för att bli bäst på det hon håller på med. Hon är mycket envis. Jag var aldrig elak mot henne, men jag lärde henne disciplin. Men jag kunde sällan få henne att ge sig om hon bestämt sig för något.” …
”Till grabbarna i Washington skulle jag vilja säga: ’Underskatta henne inte’.”

Chuck berättar att familjen i hög utsträckning lever på självförsörjning när det gäller kött och fisk. Han berättar att Sarah Palin brukar vara med när man slaktar byten från jakten.
Den här livsstilen förlöjligas av vänsterintellektuella i Amerikas storstäder. De anser detta friluftsliv vara bevis på primitivt leverne, på att människor ute i naturen är korkade, obildade vildar. Man märker här att Sverige i allmänhet har mer gemensamt med Alaska än med Chicago. För oss är ju älgjakt inget märkligt eller primitivt, det är ju en spännande del av vardagen för väldigt många. Ungefär som för folk i Alaska.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen